MI VAGYUNK

akik segítségére mindig számíthatsz.

üdv!

Cserey Miklós vagyok

A történetem, vele együtt a SZÜLŐNEK LENNI PLATFORM története is személyes indíttatásból indult. Működését, azóta is a segítségnyújtás, a közösségi szellem építése és az együttérzés vezérli.

MAGAMRÓL

Több, mint 3 évtizede foglalkoztat, hogy a szülő, a felnőtt milyen módon tudja segíteni a gyerekét a fejlődésben, úgy hogy az a gyereknek a legjobb legyen.

Bruno Bettelheim szavaival hiszem és vallom, hogy lehet őszintén és elkötelezetten “elég jó szülő”-vé válni. Célomnak tekintem, hogy segítségemmel, közreműködésemmel, a lehetőségek megismerésével és megvalósításával minél több szülő és gyerek kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá váljon.

Célom, hogy tudjunk többet a gyerekeink működéséről, s mindarról, amitől boldog gyermekkoruk lesz. Hiszem, hogy minden helyzetben, amikor felnőttként hatással lehetünk a környezetünkben élő gyerekek életére, azt lehet felszabadultan együttműködően és egyenrangúan csinálni.

A szülőség

Igazi élethosszig tartó tanulás – tanulni a gyerekeinkkel egymást, az együttélést; és tanulni szülőként magunkat!

Fontosnak tartjuk, hogy a szülőknek lehetőségük legyen és akarjanak több ismeretet szerezni a gyerekek fejlődéséről és fejlődésének jellemzőiről, és a szülői támogatás eredményes megoldásairól.

Ezt országos szülői-családi segítő-tanácsadó hálózat létrehozásával kívánjuk támogatni, amely szülői tanácsadókat készít fel arra, hogy különböző korosztályú gyerekek szülői csoportjainak nyújtsanak segítséget a gyerekeik fejlődésének kérdéseiben.

A szülői csoportokkal elősegítjük és ösztönözzük a bevált gyakorlatok terjedését, és az azonos helyzetben levő szülők tapasztalatcseréjét.

SZÜLŐNEK LENNI PROGRAM

Segítséget nyújtani szülőknek közvetlenül, szülőcsoportokban a mindennapok aktuális szülői kérdéseiben.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a szülői segítő szándék nem egyenlő a hatékony, és helyes segítséggel. A mai szülőnek, segíteni kell a gyerekének olyan dolgokra is megtalálni a választ, ami az Ő gyerekkorában, fiatal korában még nem létezett, nem ismeri a lehetséges mintákat, nincs még generációs örökség a megoldásra.

Szeretnénk, ha minél több szülő látná, tudná, hogy a gyereke minden cselekedetének megvan a mozgatórugója, a gyerek minden életkorban a saját gondolatai és céljai szerint cselekszik, szülőknek sokszor furcsán, de a saját szempontjaik szerint konzekvensen.

Tudjuk, hogy nagy figyelmet kell fordítani a csecsemőkre, a kisgyerekekre, de tudnunk kell, hogy ugyanilyen figyelemre van akkor is szükségük, amikor kisiskolások, amikor elkezdenek serdülni, s amikor elérik a fiatal felnőttkort.

A szülő lehet a biztos háttér a gyereknek a kortárs csoporttal való viszonyban, a világ nehézségeinek kezelésében az önállóság kifejlődésében, a saját céljaik kitűzésében és megvalósításában.

Szeretnénk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy mit kapnak tőlük a gyerekeik a segítségükkel, a szándékaiktól függetlenül, sokszor nem tudatosan, sokszor észre sem véve, hogy mi történik velük. A szülő mindig nevel, a legtöbbet akkor, amikor nem nevel, hanem él, dolgozik, szabadidejét tölti, kapcsolatokat ápol. A gyerek itt látja és kezdi alkalmazni azokat a mintákat, amelyek a számára eléggé szimpatikusak, vagy eléggé erősek.

A SZÜLŐSÉG ÉS GYERmEKNEVELÉS EGY CSODÁLATOS, HOSSZÚ ÉS VÁLTOZATOS ÚT.

Az, hogy ki hol tart rajta, egyéni dolog, de az útra lépni soha sincs túl későn. Téged is bátorítunk, tarts velünk, válassz bennünket partnerednek a gyereknevelés útján. Ismerd meg ezeket az egyszerű irányelveket és tedd mindennapi gyakorlatoddá azt ami neked és a te családodnak működik. Jó tanácsok, hatásos eszközök, életből vett példák és helyzetek, melyek napról napra megkönnyítik a gyermekeddel való együttélést és együttműködést.

 

szülőnek lenni program –

segítünk eligazodni a szülőség világában

együtt sokkal könnyebb.

alapÍtók / szakemberek

CSEREY MIKLÓS

workshop vezető, tréner, család és szülő terápias szakember

 

Cserey Miklós az egyike, aki a workshop-okat vezeti, maga is két gyermekes szülő és hat unoka
nagypapája, aki több mint 10 éve foglalkozik szülőknek szóló tanácsadással. Emellett több
mint 30 éve gyakorlati tréner, vállalati struktúra és kommunikációs szakember. A workshopokat
szórakoztató stílusban vezeti, könnyen emészthető, életből vett példákkal tűzdeli tele, melyekből könnyen ismerhetünk magunkra és az átalakulóban lévő otthonunkban zajló folyamatokra.

A Szülőnek Lenni Program mozgató rugója.

KOZMA NIKOLETT

klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus

Fontosnak tartja az egyén útkeresést, hogy mindenki megismerje és meghatározza “ki is ő”, a maga erősségeivel, gyengeségeivel és vágyaival együtt.

Vezetett már kommunikáció- és személyiségfejlesztő önismereti csoportokat, valamint személyes hatékonyság és konfliktuskezelési tréningeket üzleti szférában és közoktatásban. Tanított a SOTE-n és az ELTE Pszichológia karán. Jelenleg a Nevelési Tanácsadóban dolgozik, gyerekekkel, szülőkkel, pedagógusokkal foglalkozik egyéni konzultációs, illetve csoportos és családi formában.

DONÁTH ATTILA

szupervízor, pszichodráma vezető, szociál pedagógus

Több mint huszonöt éve végez tanácsadói, szervezetfejlesztői, tréneri, szupervízori, coach és közösségi szociális munkát.  Számos szakmai, módszertani és önismerreti képzésen vett részt, több vezetői szerepben is kipróbálta magát.

Tanácsadói, szupervízori, coach  munkáját egyaránt az itt és a most-tal való kreatív munka és a cselekvésorientáltság jellemzi. Hangsúlyt fektet az egyének, csoportok, szervezetek, közösségek rejtett erőforrásainak aktivizálására mégpedig a művészeti kifejezési formák által.

Jelenleg a Közép- Európai Playback Színház Iskolai vezetője.

RENDI MARI

BARTA ÁRPÁD

iskolai alapítvány vezető, mentor

GROSZ KATALIN

szociálpedagógus, life coach, mediátor, család- és párterapeuta

A család- és párterápia”szerelem első látásra“. Saját élménye, hogy az önismeret útján hamar eljutunk eredeti családunkhoz, és dolgoznunk kell az onnan hozott értékekkel, sebekkel, fájdalmakkal, mivel így érhető el a szabad, önálló, kreatív felnőtt lét.

Ontológiai alapon képzett life coachként úgy tekint a hozzá fordulóra, mint mentálisan egészséges személyre, aki az életének egy fontos állomásán egyszerűen elakadt és kész arra, hogy maga, valamint környezete számára szebb jövőt, élhetőbb életet teremtsen.

A család- és párterápiaegy izgalmas utazás és kaland is. Egy konkrét, a mindennapokban szorongatónak megélt nehézség mentén a származási családból hozott minták, értékek, élmények, érzelmek mélyebb megismerésén keresztül érkezhetünk meg jelen párkapcsolatunkhoz, családi kapcsolatainkhoz, és végső soron önmagunkhoz.

szülőnek lenni – együtt sokkal könnyebb.

Következő workshop:

WORKSHOP

2024. OKTÓBER

KAPCSOLAT

TELEFON:

+(36) 30 942 9901 Cserey Miklós

EMAIL:

info@szuloneklenni.hu